Karaburun'da yetişen pek çok çiçekten reçel yapıldığını bilmeme rağmen, Özlemaki'nin nergis çiçeğinden reçel yaptığını görene kadar evde yapmayı düşünmemiştim.Ben bir demet nergis çiçeği ile, ölçüleri ve şeker oranını biraz az tutarak arşivimde bulunması için yaptım.Nergis mevsimi geçmeden nergis çiçeği reçeli yapmak isterseniz, miktarları aynı ölçüde arttırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı ayıklanmış nergis çiçeği
- 1/2 adet limonun suyu
- Çiçekler yıkanıp, kağıt havlu ile zedelenmeden kurulanır.
- Tencereye su ve şeker konulup,şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınıp, 40-45 dakika kaynatılır.
- Reçel koyulaşmaya başlayınca çiçekler eklenir.
- Koyulaşınca limon suyu eklenir.
- 5 dakika daha kaynatılıp,ocaktan alınır.
No comments:
Post a Comment