Tuesday, February 11, 2014

FIRINDA SEBZELİ BALIK



Aslında bloğumda benzer tarifler var ama bu galiba biraz değişik. Yılbaşında hediye gelen fırın kabını kullanmak için fırına uygun bir balık almak istedim, balıkçım israrla almamı istediği için levrek aldım. Amacım daha değişik bir büyük balık almaktı ama nedense bu sene çok da çeşit yok galiba veya ben balık seçme kabiliyetimi körelttim. :)) Balıkçı levreğin yanına bonusu olarak küçük bir kırlangıç ile bir adette ıspari koymuş. Onlar fırına gelmez ama az olduklarından onları da pişirdim. Ispari biliyorsunuz çupranın küçüğü. Aslında temizlemeden mangalda çok güzel olur. Hani b.... kebap derler. :))


firinda sebzeli balik 1



Balığımızı temizleyip yıkadıktan sonra tuzluyoruz ve fırın kabımızın ortasına yerleştiriyoruz. Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürüyoruz. Kenarlarına yuvarlak dilimlediğimiz patatesleri, kalınca doğradığımız domatesleri, çarliston biberleri koyuyoruz.


firinda sebzeli balik 2





Yukarıda balıklarımızın temizlenmiş hali. Fotografta çok büyük çıkmışlar aslında üçü yaklaşık bir kilo.


firinda sebzeli balik 3


Balığın üzerine piyazlık doğradığımız ve tuzla ovduğumuz kuru soğanı da serpiyoruz. İki adet defne yaprağını balıkların altına doğru sokuyoruz. Bir adet limonu yuvarlak kesip değişik yerlere koyuyoruz. Bir adet domatesi rendeleyip içine tuz ve çekilmiş karabiber koyup karıştırıyoruz ve balığın üzerinden gezdiriyoruz. Biraz tereyağı veya zeytinyağı da koyabiliriz. Önceden yüz seksen dereceye ısıttığımız fırında balıkların üzeri kızarana kadar tutuyoruz. Üzerine fırından çıkardıktan sonra ince doğranmış maydanoz ve dereotu serpebiliriz. Her türlü büyük balıkla pişirebilirsiniz. Domates ve sebzeler suyunu bırakıyor bu da yenen ekmek miktarını arttırıyor maalesef. :)) Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment