Sunday, April 6, 2014

Çörek Otlu Kurabiye






Çok sevdiğim, yaptıklarını keyifle takip ettiğim, İzmir'li Blog Yazarı arkadaşım Petek 'te görmüştüm bu minik ama lezzetli tuzlu kurabiyeleri. Çıtır çıtır bu kurabiyeler tuzlu çeşitleri için çok güzel bir alternatif...


Mutlu , keyifli bir hafta olsun hepimize ...


 


Beni Facebook'ta takip etmek isterseniz buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenmeniz yeterli...




Gereken Malzemeler :

1 adet yumurta (akı hamurun içine, sarısını üzerine sürülecek)

150 gram tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı çörek otu

1 çay bardağından bir parmak az toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz ve  pul biber

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep

2 -2,5 su bardağı kadar un








 


Hazırlanışı :

Oda ısısındaki tereyağına tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.



Unu önce 2 su bardağı ekleyip gerektikçe artırın, ele yapışmayacak bir hamur yapın.

Fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.



Tepsiye dizince üzerine yumurta sarısını sürelim ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kurabiyeler kızarana kadar pişirin.




No comments:

Post a Comment