Thursday, April 17, 2014

GÜVEÇTE MANTAR SOTE



Merhaba:)


Sayfama hoşgeldiniz sevgili okurlarım,blog arkadaşlarım.. 


Ara vermek istemiyorum aslında ancak yine bir kaç gün yayınlarıma ara vermek zorunda kaldım.Çok yoğun tempolu günler yaşıyorum,havalar tam ısınmasa da bahçe ile ilgilenmek saksı çiçeklerimin topraklarını, saksılarını yenilemek,evde bahar temizliği,boya -badana her yıl illaki evin bir yerinde yaptığımız değişikliğe bu yılda balkon kapısını değiştirmek,kızların  odasına yaptığımız tadilatlar eklenince işler büyüdü.









   






  Akşam yemeğine  mola  vermişken  gelen ziyaretçilerimi  güncellenmiş bir sayfa ile karşılamak için hazırlaması pratik yemek tarifimi paylaşayım istedim.







       

         MALZEMELER:(5 kişilik)

10-12 adet  mantar,

5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,

3 adet yeşil sivri biber,

2 adet domates,

1 adet kuru soğan,

2-3 diş sarımsak,

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 yemekkaşığı salça,

tuz,karabiber,pul biber

              YAPILIŞI:

    Soğan ve sarımsak yağda kavrulduktan sonra ufak doğranan mantarlar eklenir.Mantar suyunu salıp çekene dek kavrulur ,yeşil biberler eklenir bir iki dakika kavurma işlemine devam edildikten sonra domatesler katılır.Salça,tuz ve baharatlar eklenerek 4-5 dakika pişirilir.

   Tek porsiyonluk güveçlere (dilerseniz büyük  tepside yapıp dilimleyebilirsiniz) paylaştırılarak üstlerine 1 er kaşık rendelenmiş kaşar peyniri dökülüp  fırınlanır.Kaşar peynirleri eriyinceye dek fırınlandıktan sonra sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.

     

      NOT:Hafta sonu kahvaltılarınız için de güzel bir alternatif olarak yapabilirsiniz.

Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..

HOŞÇA KALIN:))

No comments:

Post a Comment